Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 01:58

РОЗСОШЕНСЬКА ГІМНАЗІЯ


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 13 » Тиждень української мови(частина 1)
14:57
Тиждень української мови(частина 1)

     З шостого по десяте листопада 2017 року в гімназії пройшов тиждень української мови та літератури. Вчителі-мовники Маріїч Л.М., Вигівська В.М., Мілаєвич О.В., Токар Ю.Л., Величко Н.М. презентували тиждень різноманітними заходами: проводили відкриті та бібліотечні уроки, квести, вікторини, екскурсії, долучилися до написання Всеукраїнського радіо диктанту національної єдності.

     08.11.  Маріїч Людмилою Миколаївною був поведений урок-подорож для учнів  5 – В класу «Із глибини віків до сьогодення». Учитель провела вікторину, учні виступили із підготовленими повідомленнями та презентаціями про Нестора літописця, Кирила і Мефодія, загадували загадки, декламували вірші, читали вислови про мову, її значення у житті суспільства.

     09.11 Маріїч Людмилою Миколаївною була організована літературна година для учнів 7 – А класу в приміщенні філії Полтавської районної бібліотеки. Антоніна Юріївна, завідуюча бібліотекою, провела захід «Одна держава – одна мова». Вона розповіла гімназистам про найдавніші пам’ятки нашої літератури: «Повість минулих літ», «Слово о полку Ігоревім». Цікавою та пізнавальною для дітей була інформація про найдавніших письменників: Нестора Літописця, Григорія Сковороду та інших. По закінченні заходу деякі учні стали читачами бібліотеки, взяли літературу додому.

     09. 11.2017р. Мілаєвчи Оксана Володимирівна у 9- В класі провела урок «Слово – поводир народу». Це був підсумковий урок з вивченої теми «Складносурядне речення». На уроці діти презентували матеріал про святих Мефодія та Кирила, про створення перших пам'яток писемності, використовуючи складносурядні речення. Застосовуючи роботу в парах, вчитель провела вправу «кольорові речення». Дітям були запропоновані  тексти різних кольорів з завданнями: зелений – виписати прості ускладнені речення, назвати колір, кількість речень; жовтий – вказати речення, де правильно поставлені розділові знаки, накреслити схеми; білий – поставити розділові знаки, вказати, які це речення за будовою, якщо складні – накреслити схеми. Завдання були нелегкими, але цікавими. 

     9 листопада 2017 року учні Розсошенської гімназії долучилися до написання радіодиктанту, присвяченого Дню української писемності та мови. Девізом цьогорічного диктанту були слова: «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». Ми, учні Розсошенської гімназії, пишаємося тим, що говоримо українською і не тільки тому, що вона одна з наймелодійніших мов у світі. Це мова великого Кобзаря, Лесі Українки, Панаса Мирного, Ліни Костенко. Тож закликаємо всіх: говоріть рідною українською мовою, бо  ми – українці!.

     10.11.2017 року Величко Неля Михайлівна провела урок-вікторину для учнів 5 – Б класу «Без мови нашої, юначе, й народу нашого нема». Учні виконували різні завдання: «Здійсни пошук», «Сходження до мовного ідеалу», «Хто кмітливіший?», «Хто швидше?», «Третій зайвий». Також діти підготували розповідь про Нестора Літописця, декламували поезії про рідну мову, гуморески, читали та коментували прислів’я та приказки.

Переглядів: 431 | Додав: Розсошенці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Розсошенська гімназія Полтавської районної ради Полтавської області © 2024