Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 16.04.2024, 21:54

РОЗСОШЕНСЬКА ГІМНАЗІЯ


Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 14 » Тиждень української мови(частина 2)
15:15
Тиждень української мови(частина 2)

     10 листопада вчитель  Мілаєвич Оксана Володимирівна у 5 – А класі провела  мовно–літературну гру «Мова наша рідна». П’ятикласники з великим задоволенням складали казку за поданим початком, розгадували ребуси та кросворди, відгадували загадки–жарти, складали прислів'я з поданих слів.
     Діти творчо працювали, презентували свої роботи та отримали гарні оцінки. 


     06.11.2017 р. до Дня української писемності вчитель Вигівська Вікторія Миколаївна провела урок-книгу у 7 – Б класі на тему: «Мова наша неповторна, солов’їна, калинова», поєднавши завдання з дієсловом. Дітям були запропоновані нетрадиційні, цікаві завдання у вигляді сторінок книги. При виконанні завдання «Фразеологічна скарбничка» діти,  використовуючи презентації, пояснювали значення фразеологізмі. Пропонуючи учням різноманітні вправи, вчитель прищеплювала любов до рідного краю, виховувала доброту та цінності, які допомагають жити в сучасному світі.

     10.11.2017 р. вчитель Вигівська Вікторія Миколаївна  для учнів 6 – Б та 6 – В класів проведена екскурсія до обласної бібліотеки імені О.Гончара. Дітям були запропоновані цікаві квестові завдання, присвячені Дню української писемності та мови. Чотири групи учнів, отримавши маршрутні листи, виконували мовно-літературні завдання як історичного характеру, так і сучасного. 
     Такі заходи виховують у дітей почуття власної гідності, високі моральні якості, віру в свою перемогу. 

     9 листопада 2017 року вчитель Токар Юлія Леонідівна разом з бібліотекарем Ропавкою Аліною Миколаївною провели інтелектуальну гру «Мово українська, гордосте моя». Вчителі презентували проект про значення мови в житті людини і про виникнення писемності. Поділивши клас на команди, педагоги провели інтелектуальну гру «Зоряна година», яка складалася із різноманітних конкурсів: «Розминка», «Хвилинка», «Закінчи прислів’я», «Допиши віршик», «Відповіді у словах». Отримавши від вчителів «Абетку побажань», учні щиро зичили одне одному миру, дружби, любові, взаєморозуміння.

     10 листопада  вчитель Токар Юлія Леонідівна разом із бібліотекарем Ропавкою Аліною Миколаївною провели бібліотечний урок у 8А кл на тему: «Слово – то мудрості промінь, слово – то думка людська». Мова йшла про мужню жінку, талановиту поетесу Лесю Українку. Діти представляли основні етапи життя та творчості письменниці. На основі біографічних даних складали «доміно» - «Життєдіяльність Лесі Українки». Діти були вражені силою духу цієї тендітної жінки, її бажанням жити і творити.

Переглядів: 567 | Додав: Розсошенці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Розсошенська гімназія Полтавської районної ради Полтавської області © 2024